Супер промоции за летни почивки и екскурзии в Турция с автобус и самолет

08.06.2011г. / 13 58ч.
Аз жената
Супер промоции за летни почивки и екскурзии в Турция с автобус и самолет

Почивки в Турция с автобус – Айвалък, Кушадасъ, Мармарис и Бодрум – четири страхотни дестинации за една пълноценна лятна почивка.

\n

Айвалък е известен морски курорт на Егейското крайбрежие и е разположен в близост до едни от най-интересните исторически забележителности в Турция – древните градове Пергамон, Троя, Асос, както и до гръцкия остров Лезбос. Като най-близо разположения до България турски курорт (на около 600 км), Айвалък омагьосва туристите с уникална комбинация от природна красота и история.

\n

Кушадасъ е известен курортен град, разположен на живописен залив на Егейско море. Намира се на около 650 км от България. Благодарение на изключително благоприятния климат, красивите пейзажи, условията и качеството на обслужване в хотелите, Кушадасъ се превръща в привлекателно място за отдих и туризъм от началото на април до края на октомври.

\n

Мармарис – танцуващия град. Градът се простира около живописен залив, заобиколен от зелени планини. Запазеното природно пристанище, срещу което се намират редица очарователни островчета, винаги е предоставяло на екипажите на кораби и лодки идеални условия за престой на сушата.

\n

Бодрум – градът с уникална архитектура! Ваканционното селище Бодрум е наследник на древния град Халикарнас или Халикарнасос на гръцки език. Той се намира на около 270 км южно от гр. Измир. Днешният Бодрум е с изглед към живописен залив. Брегът му е разчленен от множество малки полуостровчета. От тук се виждат в далечната морска шир от Егейските острови. Бодрум привлича туристи от цял свят заради чистото море, поддържаните пясъчни плажове. Спокойни заливи, фин пясък и тишина привличат почитателите на качественото разтоварване. Онези пък, които обичат шумния нощен живот, в Бодрум ще се насладят на първокачествени заведения. Основната туристическа зона на Бодрум е заливът Гюмбет. В старата част на града представлява съвкупност от ниски къщи в синьо и бяло, тесни улички и безброй магазинчета за антики и сувенири.

Почивки в Турция с автобус: цени от 381 лв. / настаняване All Inclusive (всичко включено)

Анталия – С уникалната си природа, чисто море и добре поддържани плажове, Анталия (600 хил. жители) привлича туристи от цял свят. Тук са съчетани прелестите на морето и планината. Гористите склоновете на планината Торос, се спускат надолу към морето, образувайки насечена брегова линия от хълмове и равнини.

\n

Анталия ще ви предложи слънчеви курорти, луксозни хотели и първокласно обслужване, чисто море, множество забавления – ресторанти, кафенета, барове, нощни клубове, разкошни бутици. В околностите на Анталия има няколко исторически забележителности, които си заслужава да се посетят – Перге Аспендос, Кекова. Калциевите тераси на Памуккале се намират на около 300 км.

\n

Кемер е разположен на около 40 км южно от Анталия, където склоновете на планината Торос достигат морето. Курортът е известен с боровите си гори, чакълести плажове, чисто синьо море, много ресторанти, заведения и разнообразни развлечения.

\n

Белек се намира на около 32 км на изток от Анталия. Плажната ивица е пясъчна и широка. Тук се намират и едни от най-луксозните хотели с най-добро обслужване на Турската Ривиера. Белек е и най-големият голф център в Турция.

\n

Сиде е древен град, разположен в живописен зелен полуостров на югоизточното Анталийско крайбрежие с тих залив. В превод Сиде означава плодородие. Сред туристите Сиде е известен с най-достъпните цени на хотелите, с благоустроените си територии и високото ниво на обслужване. Смята се, че Сиде е идеалното място за влюбените откакто, според преданието, Клеопатра и Марк Антоний си устройвали романтични срещи в гората.

\n

Алания с пясъчни плажове и лазурна морска вода, градчето Алания е особено привлекателно за туристите. Хотелите в този район са разположени в източната част на средиземноморската част на крайбрежието на Турция, след Белек на 60 км и на 130 км от Анталия, недалеч от историческите градове Сиде, Аспендос, Перге и Алания. Алания е разположен южно от Кемер и Анталия, като обичайната температура там е по-висока с 2-3 градуса.

Самолетни почивки: цени от 218 € за 6 нощувки – настаняване на база All Inclusive (всичко включено)

Истанбул се простира на два континента – Азия и Европа. Босфорът е в самото му сърце – в него се смесват водите на Черно и Мраморно море, и на Златния рог. Бившата столица на три империи – Римската, Византийската и Османската – днешен Истанбул пази и уважава наследството на миналото и гледа напред в бъдещето.
Ако застанете на западния бряг на Босфора при залез слънце и наблюдавате как червената светлина се отразява в прозорците на къщите на отсрещния бряг, ще разберете – може би изведнъж, но със сигурност много дълбоко – защо хората са се заселили по тези места толкова отдавна. В такива моменти разбирате защо Истанбул е един от най-великите градове в света.
За околностите на Истанбул:
На Принцовите острови, архипелаг от девет острова в Мраморно море, някога изпращали в изгнание византийски принцове. Днес заможни истанбулчани ходят там през лятото заради прохладните ветрове и елегантните къщи от XIX в. Бююкада е най-големият остров. Там можете да се разходите с файтони или да си почивате на многобройните плажове с пещери.
Двореца Топкапъ
Лабиринт от сгради, които са във фокуса на Османската империя от XV до XIX век, заема парче земя, вдадено в морето там, където се събират водите на Босфора, Златния рог и Мраморно море. В Първия (външен) двор има прекрасна градина със столетни дървета. Във Втория двор, вдясно, в сянката на великолепни кипариси и платани, се намират старите кухни на двореца. Сега те са изложбени зали, в които са изложени имперските колекции от кристал, сребро и китайски порцелан. В ляво е харемът. Днес в третия двор е Залата за аудиенции; библиотеката на Ахмед III и още ...
Двореца Долмабахче
Фасадата на двореца Долмабахче, построен в средата на XIX в. от султан Абдул Хамид I, заема 600 м от европейския бряг на Босфора. Посетителите неизменно остават зашеметени от огромната зала за приеми с нейните 56 колони и тежащ 4, 5 т полилей за 750 свещи. В Птичия павилион отглеждали птици от целия свят, които забавлявали привилегированите обитатели на двореца.
Екскурзия в Истанбул 2 нощувки / 4 дни – цени от 165 лв. настаняване на база BB (нощувка и закуска)

Прочетете още:

Коментирай